Trå tørrskodd inn i bilen

Trå tørrskodd inn i bilen

Kom i gang med din nye carport

På denne siden finner du inspirasjon, produktinfo og monteringsveiledning, så du lettere kan komme i gang med tak og takrenner til din nye carport

Hvilken takløsning passer best til din carport?

Trapesplater

Trapesplater er det enkle og klassiske valget. Uansett om det er en økonomisk, langtidsholdbar eller ekstra slagsterk plate, du er på jakt etter, finner du det i sortimentet. Platene er fremstilt i et 100% gjenbruksvennlig materiale med UV-filter. Les mer om de forskellige trapesplatene her.

Før du starter monteringen av platene, skal oversiden av trekonstruksjonen som vender opp mot platene, behandles med hvit maling eller lektetape. Dette for å unngå høye temperaturer mellom plater og lekter, da hvitt absorberer minst varme. Gjøres ikke dette kan platene bli misfargede og deformerte. Skal platene kappes, bruker man en fintannet sag/stikksag. Takfallet skal være minst 3 cm pr. meter (2°).

SunGlaze tak

SunGlaze er det eksklusive og langtidsholdbare valget til din carport. Platene er fremstilt av 4 mm polykarbonat, et sterkt alternativ til herdet glass, platene har stor styrke overfor både snø og vindbelastninger. Takplatene er UV-beskyttet på oversiden, noe som minsker solens nedbrytning og gir et værstabilt tak. Du oppnår en vanntett, sterk og elegant løsning uten bruk av silikon som holder i mange år. SunGlaze leveres i klar og sotet. Les mer om SunGlaze tak her.

SunGlaze monteres med eksklusive profiler i anodisert aluminium og skjulte skruer. Løsningen skal monteres på en ren sperrekonstruksjon med c/c 602 mm mellom sperrene. Det skal kubbes lekter i mellom sperrene etter snømengden i området taket monteres. Takfallet skal være min. 5 cm pr. meter (ca. 3°). 

TwinLite Termotak

TwinLite Termotak leveres i 3 tykkelser 10, 16 og 32 mm. De to tykkeste platene benyttes oftest til isolerende utestuer og vinterhager, mens TwinLite 10 mm et godt valg til uisolerte utestuer eller andre takoverbygg som f.eks. carporten. Du får en kondenshemmende takløsning med et flott profilsystem, som er enkelt å montere. Les mer om TwinLite Termotak her.

Platebredden til TwinLite 10 mm har alltid en sperreavstand på c/c 99 cm. Man kan velge mellom en ren sperrekonstruksjon eller tverrgående lektekonstruksjon. Takfallet skal være min. 3 cm pr. meter (ca. 2°).

Takrenner til carporten

Det er ikke bare huset som har behov for å få ledet regnvannet vekk. Det har boder, garasjer, utestuer og carporter også. Plastmo takrenner og linjedrennering leder effektivt vannet vekk og forebygger oversvømmelser. 

Montering av tak og tekrenner

Vi har samlet våre monteringsveiledninger og videoer på et sted, slik at du kan komme godt i gang med din carport. Les alltid monteringsveiledningen, før du setter i gang med ditt prosjekt. Gå til monteringssiden.

Produkter

Takløsning som beskytter bilen

Vis flere
Andre produkter

Led vannet vekk fra carporten

Vis flere
Vis flere
Ferdige prosjekter

Se gjør det selv-prosjekter

Vis flere
Inspirasjon

Inspirasjon til ditt neste prosjekt

Vis flere