Led vekk vannet på din eiendom

Led vekk vannet på din eiendom

Led vekk regnvann effektivt og miljøvennlig på din eiendom

Et infiltrasjonsmagasin er et rimelig alternativ, som avlaster drenering i grunnen, og effektivt forebygger vannskader og fukt i huset, garasjen, boden o.l.

Infiltrasjonsmagasin er både miljøvennlige og effektive

Magasinet er spesifikt utviklet for raskest mulig å kunne samle opp regnvann, samtidig som det krever mindre gravearbeid. Plastmo infiltrasjonsmagasin har et av markedets største sideareal i forhold til volum og skal ikke pakkes inn i fiberduk. Vi har benyttet 100 % steinull, som er et helt naturlig materiale som trær og planter kan leve ved siden av, også om 20 år.

Et infiltrasjonsmagasin fungerer som et hulrom i jorden som samler opp regnvannet. Når det regner store mengder vann på kort tid, holder infiltrasjonsmagasinet på vannet. Vannet siver så stille og rolig ut gjennom infiltrasjonsmagasinets sider, i takt med hva jorden rundt magasinet klarer å avlede. 

Tekniske fakta

Volum Vekt Kapasitet Avvanningsrør Varenr./Nobb-nr.
20 x 60 x 100 cm, som gir et volum på 120 liter 9,5 kg Hulromsprosent på 94% hvor vanlige stein faskiner kun har en hulromsprosent på 25%. Innebygget Ø110 mm 8700060/47223676

Enkel håndtering og mindre gravearbeid

Plastmo infiltrasjonsmagasin er laget på en helt ny måte, hvor magasinet er som en smal blokk, som enkelt kan skjøtes sammen med flere magasiner, alt etter hvor mange du behøver for ditt uteområde. Systemet er enkelt og fleksibelt og krever kun utgravning av en smal renne.

100 % naturmateriale

Et infiltrasjonsmagasin skal kunne holde i mange år, og tåler at røtter fra hagens planter og trær med tiden kan vokse inn i magasinet. Andre infiltrasjonsmagasiner på markedet som er produsert i plast, eller er dekket av fiberduk, vil bli ødelagte i overflaten og må skiftes ut. Derfor har vi produsert Plastmo infiltrasjonsmagasin i steinull, som er fibre fremstilt av smeltet stein. Steinull er svært motstandsdyktig og bevarer sin funksjon og fulle effekt etter mange år.

 

Mulighet for overløp

Ja, du kan koble et overløpsrør på enden av magasinet.

Gode råd

Hva kan du ellers gjøre for å unngå oversvømmelser og vannskader?

  • Sørg for at det er drenering på store steinbelagte/asfalterte områder

  • Rens jevnlig takrenner og nedløpsrør for barnåler og blader 

  • Sjekk at forkanten på dine takrenner ligger en anelse lavere enn bakkanten, så vannet renner over forkanten og vekk fra huset

  • Hold rister, drenering og sandfang rene for blader, sand og grus

  • Sørg for at belegningsstein o.l. heller vekk fra huset, annekset, carporten osv.

  • Gjenbruk av regnvann. Samle opp regnvann i tønner, fat e.l. og bruk det i tørre perioder

Vis flere
Andre produkter

Les mer om våre andre produkter

Vis flere
Finn svar

Hva kan vi hjelpe deg med?

Kom i gang med infiltrasjonsmagasin