Stolte tradisjoner siden 1958
Historie

Stolte tradisjoner siden 1958

Plastmo ble etablert i Danmark i 1958 og startet virksomheten med produksjon og salg av plasttakrenner og rør.

2023

Plastmo AS introduserer 3 nye rekkverksløsninger:

Håndløperfritt glassrekkverk, som kan monteres som sikring i høyden og som gir uhindret utsyn og en sikker uteplass. Håndløperfritt glassrekkverk består av 2-lags herdet laminert sikkerhetsglass, samt solide og vedlikeholdsvennlige aluminiumsprofiler. 

Plastmo lanserer også spile- og panelrekkverk i vedlikeholdsvennlig aluminium. Spilerekkkverket blir levert i tilpassede bredder, og består av rammer med spiler som monteres i front- eller toppmonterte stolper. Panelrekkveret er solid og blir levert i tilpassede bredder. Det består av paneler som monteres over hverandre i front- eller toppmonterte stolper. Rekkverket skjermer for vind og innsyn.

2022

Plastmo AS lanserer en ny takløsning, EazyGlaze, som er en monteringsvennlig takløsning i glasslignende design. EazyGlaze er framstilt i 3 mm klar plan polykarbonat og egner seg til åpne takløsninger.

Plastmo lanserer også stolpefritt glassrekkverk, som er en moderne rekkverksløsning i tidløst design som gir uhindret utsikt. Systemet består av solide bunnprofiler i børstet aluminium samt 2-lags herdet laminert sikkerhetsglass.

2018

Plastmo AS har kjøpt samtlige aksjer i SG Railing AS. SG Railing AS er blant annet kjent for å levere rekkverk i glass og aluminium i et flott design og høy kvalitet.

Glassrekkverk inngår nå i Plastmo sitt sortiment av løsninger til utemiljø og regnvannshåndtering.

Plastmo Danmark lanserer en ny løsning på markedet for regnvannshåndtering. Regnvannsventilen har som formål å forhindre overbelastning av kloakksystemet under kraftig regn.

I november vant Regnvannsventilen Klimaprisen ved årets Building Awards 18 i Danmark.

2017

Aksjene i Plastmo Polska Sp. z o.o. overtas fra lokale partnere som et ledd i strategien om å øke salget i Sentral- og Østeuropa.

2016

Plastmo AS introduserer utestuekonsept med kvalitets dør/vinduelementer på det norske marked. Løsningen leveres i samarbeid med Hvidbjerg Vinduet.

2015

Plastmo AS lanserer en ny type bokskjøler, for de som ønsker en kald drikke uten bruk av elektrisitet.

2014

Plastmo AS lanserer SunGlaze tak, som er en flott og arkitektonisk takløsning til overbygg av terrasser, carporter, sykkelskur, inngangspartier m.m.

2013

Plastmo AS lanserer Plastmo Faskinen på det danske markedet i 100% steinull.

2012

Plastmo AS øker sitt nordiske fokus og etablerer Plastmo Nordic divisjon, som opererer i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Plastmo Nordic divisjonene omsetter for 250 mio. DKK og har 85 medarbeidere.

Plastmo AS mottar prisen som Årets Leverandør i Danmark, av Trelasthandlerunionen TUN.

Plastmo AS introduserer Stål Pluss Takrenner med 25 års garanti.

2011

ACO Nordic AS deles opp pr. 1. januar 2011 i tre selskaper: ACO Nordic Group AS, ACO Nordic AS og Plastmo AS. Alle tre selskaper inngår fortsatt i den internationale ACO konsernet.

2010

Plastmo AS introduserer takrenner i alusink.

2008

De svenske aktivitetene blir samlet i Gøteborg. Kontorene i Malmø og Kalmar lukkes.

2007

15. mai skifter selskapet navn til ACO Nordic AS.

2005

Oppstart av produksjon i Russland, plasttakrenner og –rør hos selskapet Ruplast OOO, Moskva.

1. mai kjøpes selskapet ACO TTM AB i Kalmar, Sverige.

Aktivitetene i representasjonskontorene i Baltikum samles i det nyetablerte selskapet ACO Plastmo Baltic SIA i Riga, Letland.

2004

Pr. 1. januar overføres eiendelene i Plastmo Profile sp. z o.o., Legionowo, Polen og Plastmo Spol i Tjekkiet til ACO Holding. Eiendelene i ACO Drain AS og ACO Drain AB overføres til Plastmo AS. Samtidig endres firmaets navn til ACO Plastmo AS.

2003

Plastmo Profiles ltd. i England selges til ledelsen med overtagelse den 1. mai. 1. august legges Multi-Lite aktivitetene i Hadsund ned, og overflyttes til Thorsvej 10 i Ringsted.

2002

Plastmo AS overtar lyskuppel aktivitetene i Multi-Lite AS i Hadsund. Plastmo introduserer takrenner i sink.

2001

Produksjon av vindusprofiler flyttes fra Ringsted til Plastmo Profile sp. z o.o., i Legionowo i Polen. DriveDrain – et nytt linjeavvanningssystem utvikles for produksjon i Ringsted. Plastmo introduserer takrenner i galvanisert stål.

1999

Aktivitetene i ACO Drain AS, som også er et selskap i det tyske ACO konsernet, overflyttes fra Faaborg til Ringsted. ACO Drain AS markedsfører og selger linjeavvanningsproduktene ACO Dren, Self og Rustfri.

1997

Salgskontorer opprettes i Russland, Kroatia og Baltikum.

1996

Salgsselskaper opprettes i Tsjekkia og Ungarn. Plastmo overtar aktivitetene hos den svenske plateprodusenten Vinsotén og får dermed et salgsselskap i Finnland.

1995

Den internasjonale konsernet ACO i Rendsburg, Tyskland overtar Plastmo konsernet. Kjøp av Hvidbjerg Vinduet med datterselskapet Isolar.

1994

Oppstart av produksjon i Polen av takrenner og vindusprofiler.

1992

Etablering av Plastmo Polska sammen med 3 polske partnere for salg av takrenner.

1989

Plastmo overtar Everlite konsernet, som fremstiller lyspaneler, lyskuppler og plater til byggeindustrien.

1988

Plastmo konsernet skifter eier, det er den sittende ledelsen, samt en rekke investorer som kjøper selskapene i konsernet. 

1987

Produksjonslokalene i Ringsted har blitt løpende utbygd, og det totale areal utgjør nå ca. 30.000 m2.

1984

Plastmo konsernet blir børsnoteret. Plastmo Profiles Ltd. i Northampton, England blir etablert.

1969

Etablering av Plastmo AS i Slemmestad, Norge.

1963

Etablering av AB Plastmo i Malmø, Sverige.

1962

Produksjon av takrenner flyttes til Ringsted.

1961

Salg av takrenner starter.

1959

Utviklingen av Plastmo takrenner begynner.

1958

Selskapet stiftes av kjøpmannen Knud Harbom under navnet A/S Plastmontage på adressen Knarreborgvej 11 i Kastrup. Her fremstilles kar og beholdere i plast til industrielt bruk.

Finn svar

Hva kan vi hjelpe deg med?