Ofte stilte spørsmål

FAQ

På denne siden har vi samlet de mest vanlige spørsmålene vi blir stilt vedrørende service, takrenner, lim, montering og vedlikehold. Forhåpentlig kan du få svar på dine spørsmål her, ellers er du velkommen til å kontakte vår kundeservice.

Service

Hvor kan jeg få råd og veiledning om Plastmo Takrenner?

Hos Plastmo kundeservice gir vi råd og veiledning om Plastmo Takrenner. Du er alltid velkommen til å kontakte oss på telefon 66 98 74 50 eller på firmapost@plastmo.no.

Lim og montering

Er det viktig å tørke/avfette flater før liming og hvordan fjernes overflødig lim?

Plastmo Takrenner i metall skal alltid avfettes på de flatene, som skal limes. Dette er særlig viktig, da skjøter ellers kan begynne å lekke. Plastmo Wipes er spesielt utviklet for dette formål. Wipes er våtservietter, som avfetter flater før liming samt fjerne overskytende lim før herding. For plasttakrenner er det nok å tørke av flatene med en ren og tørr klut før liming.

Lim og montering

Hvor lang herdetid har limet?

Herdetiden avhenger av temperaturen og kan variere fra mellom 2 timer til 1 døgn. For metall lim er herdetiden ca. 1 døgn. Alle takrenne deler som skal limes, skal monteres så fort limet er påført.

Lim og montering

Er det bestemte krav til været, når man limer takrenner?

Takrennelimet kan brukes i fuktig vær og i lettere frostvær ned til ­-5°C, men her må man regne med en litt lengre herdetid. Husk at limflatene skal være tørre før liming. Ved liming i kaldt vær bør lim tuber/patroner oppbevares lunt, slik at limet ikke blir for kaldt og hardt å arbeide med.

Lim og montering

Hvordan monteres takrenner?

Les monteringsveiledningen før du begynner monteringen av dine Plastmo Takrenner. Finn flere veiledninger og monteringsvideoer på våre monteringssider.

Lim og montering

Når skal jeg bruke ekspansjon til mine takrenner?

Ved plasttakrenner på mer enn 18 meters lengde skal det brukes ekspansjon. På Sinktakrenner på mer enn 36 meters lengde skal det brukes ekspansjon og på Ståltakrenner på mer enn 72 meters lengde.

Lim og montering

Kan stål og sink takrenner benyttes sammen med takpapp?

Noen typer takpapp utskiller syre pga. nedbryting ved UV-påvirkning. Denne syren kan nedbryte galvanisering. Bruk derfor en takpapp som ikke skiller ut syre.

Lim og montering

Kan sinktakrenner benyttes sammen med aluminium-beslag?

Ja, men direkte kontakt må ikke forekomme.

Lim og montering

Kan sinktakrenner benyttes med Huntonit undertak?

Olje fra Huntonit undertak kan farge sinken sort.

Lim og montering

Ruster takrenner i snittflatene?

Er delene skåret uten bruk av vinkelsliper eller annen hurtiggående verktøy vil galvaniseringen for omkringliggende områder trekke ned over snittet og danne beskyttelse av den åpne snittflaten. Ønskes ekstra beskyttelse kan snittflater dekkes med kaldgalvanisering.

Takrenner

Tåler sink påvirkning av mørtel?

Nei, mørtel er aggressivt ovenfor sink og skal derfor fjernes så raskt som mulig. Skyll deretter området med rent vann.

Takrenner

Hvilken avstand skal det være mellom rennekrok/konsoll?

Det skal være maksimalt 60 cm mellom rennekrok/konsoll.

Takrenner

Hvordan kan man enkelt vite forskjell på stål og sink?

Med en magnet kan man lett konstatere forskjellen. Magneten vil henge fast på stålet og ikke på sinken.

Vedlikehold

Hvilken maling brukes til Plastmo Plast Takrenner?

Plastmo Plast Takrenner males med Alkyd maling. Nærmeste NCS-kode er: Hvit: NCS 0502-Y Grå: NCS 3500 Grafitt: NCS 7502-B Brun: NCS 8010-Y70R Sort: NCS 8502-B

Vedlikehold

Hvordan fjernes hvitrust?

Hvitrust kan fjernes med en blanding av syrefri olie med sprit i forhold 1:4, hvis angrepet ikke er for voldsomt. Blandingen påføres emnet, tørk deretter av med en tørr klut. Vi anbefaler ikke å fjerne hvitrust.

Finn svar

Hva kan vi hjelpe deg med?